blog

Mese a pocokról, aki véletlenül félrenyelt egy Szputnyik-2 típusú műholdat

2008. május 18.

Hol volt, hol nem volt, kerek erdő közepében egy tisztáson élt a pocok. Kora tavasszal, mikor a hó éppcsak elolvadt, elemózsia után kutatva kóborolt a fák között, mikor egy odvas hárs mellett megpillantott egy Szputnyik-2 típusú műholdat. Jó nagy darab műhold volt, be is indult a pocok nyáltermelése azonnal, s ráharapott a hordozórakéta csatolófelülete felől. Ám ahogy nyelte volna le az ordas nagy szerkezetet, egyszercsak megállt:
– Kh. Khhh... Khhhhkhh khhhráákk köhhhhhrrrrrhhh... – mondta. Ez pocokul annyit jelent, hogy „szerintem félrenyeltem a műholdat”.

S bizony így is volt. De kiköpni már nem tudta, mert az egyik napelemcella beakadt a bal felső hatos fogában található amalgámtömésbe. Ahogy az apró erdei állatok észrevették, köré is gyűltek, s aggódó tekintettel bámulták a pocok vívódását a Szputnyik-2-vel. Tanakodtak egy ideig, hogyan lehetne segíteni kis barátjukon, de mivel mindegyikük hülye volt, mint a tapéta, ezért nem jutott eszükbe semmi használható. A villásfarkú fecske így azt mondta:
– Kérdezzük meg a tényállásról a bölcs bagolyt, aki néha azt mondja, hogy „zsindely”!

Felkeresték hát a százéves tölgy lakóját, a bölcs bagolyt. A rigó, a fecske és a vakond betértek a bagoly odújába, a pocok viszont nem tudott bemenni, mert éppen egy négyméteres műhold lógott ki a szájából, ami meggátolta őt ebben. Tulajdonképpen bármi másban is.
– Fura egy helyzet ez, kis barátaim – kezdte mondandóját a bagoly –, de láttam már ilyet korábban. Szerencsére, zsindely, van megoldás. Be kell kenni a bal felső hatos fog amalgámos tömését mexikói sügérfavirág-olajjal!
De olyan az erdőben nem volt, úgyhogy inkább hazamentek, a pocok pedig megdöglött. Vége.

vicus (2008.5.19 10:15)

Még jó, hogy nem volt, mert akkor mindenki rájött volna, hogy a bagoly nem ért semmihez a kamuzáson kívül, és hát nyilván így nem tisztelték volna tovább. Mi is lett volna akkor az erdő kis lakóival szellemi vezető nélkül? :)

stavanger (2008.5.19 10:53)

De hol van a hód? Meg mi lesz így - hogy a pocok megdöglött - a hagyományos kötélhúzással?

zulej (2008.5.19 11:49)

azért az sokkal durvább halál lett volna, ha bölénydarálót nyelt volna félre...
ez így korrekt.

lacci (2008.5.19 14:19)

Olyan post komment nem érkezik, hogy a fecskére meg ráesett egy narancssárga lekerekített márvány-tank?
Már csak azért, mert a fecske epizódszereplő, és biztosan néger.

De érkezett. Köszi :)

Jimmi (2008.5.19 15:26)

Na. Egyvalamit tisztázzunk: a fecske nem néger, csak elaludt.

(Ha valaki kitalálja, hogy ezt miért mondtam, annak jár a Túró Rudi. Mivel én sem tudom, ezért rossz válasz tulajdonképpen nincs. De sajnos csak egy Rudit tudok felajánlani.)

kacifánt (2008.5.19 23:15)

Azért aludt el a fecske,mert kifáradt abban,hogy egyedül csináljon nyarat.Kérem a rudim!(bár ha hiszed,ha nem,azzal telt a napom,hogy sikeresen próbáltam ellenállni a túró rudi evésnek)

Jimmi (2008.5.20 12:44)

kacifánt: Ez sajnos még nem magyarázza meg, hogy a fecske miért nem néger. Egyébként tiéd a Rudi, ha egyszer megtudom, hogy ki vagy... :)

Kac (2008.5.20 13:16)

a rudi az enyém, függetlenl a választól.
Ami amúgy az, hogy a fecske természetesen nem lehet néger, mert kopasz.

szofi (2008.5.20 20:57)

Kacat, én megszavazom Neked a rudit, és aztán felezünk. Hm? :)

kacifánt (2008.5.20 22:32)

Tudom hogy enyém a rudi(megígérted),de tényleg csak a felét válaszoltam meg.Szóval azért nem néger a fecske,mert az apja és az anyja is fehér volt.Ha megint találkozunk,talán behajtom rajtad,ami joggal jár nekem:-)

sörsi (2008.5.21 12:14)

a fecske azért nem néger, mert még sosem volt egy Schimános összeröffenésen sem. Még én is csak fél néger lehetek, pedig én se voltam még.

lacci (2008.5.22 20:11)

Ténydöntő bizonyítékom van.
Beírtam a gúgl-be, hogy "the nigga swallow + afro-american swallow + black swallow" + movie (hátha akad pont ilyen című film is). Az első oldalon találtam egy képet, amiben az egyetlen keresési találat a THE szócska volt:
http://afronetizen.blogs.com/photos/uncategorized/
2008/04/08/obamateenbasketball1.jpg

szerintem ez perdöntő. :)

borsi (2008.5.23 15:16)

szép volt, sherlock!

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: