blog

Bliccel

2008. június 4.

– Az lehet, hogy otthon királynő, de itt csak egy egyszerű nyugdíjas. Jegyeket, bérleteket! – szólította fel Rácz József BKV-ellenőr egy álmos szerda délután II. Erzsébet angol királynőt a 30-as buszon. – Mifelénk nem divat a bliccelés, tecciktudni!

Őfelsége azonban lányos zavarában még mindig kistáskája mélyén matatott, pedig ő maga is jól tudta, hogy az nem tartalmaz semminemű tömegközlekedésre jogosító okmányt.
– Akkor egy személyi igazolványt vagy egy útlevelet lesz szíves – folytatta a hivatalos eljárást az ellenőr, és már nyúlt is a nyomtatványtömb felé, míg másik kezével ösztönösen kapcsolta be a kopott paxtollat.
– Nincs nálam semmi – próbálkozott II. Erzsébet a megtévesztéssel –, de bediktálom a címemet, ha kívánja. Répa utca tizenhét.
– HÁHÁHÁ! – kiáltott fel a BKV lovagja, majd odahajolt az uralkodóasszonyhoz, és az otthoni, fogkrémfoltos fürdőszobatükör előtt kitenyészthető legfélelmetesebb tekintetével azt suttogta: – Tudjuk, hol laksz...

Miközben a fővárosi tömegközlekedés kék pulóveres alappillére a „Bákkingem Palota” szópár lejegyzésével foglalatoskodott, II. Erzsébet próbálta még menteni a menthetőt.
– Igazából van bérletem amúgy, csak az öcsém tornazsákjában hagytam véletlenül, azt meg megette a Floki kutyánk, akinek amúgy hasmenése van, meg anyám még nem vett erre a hónapra újat, és azt hittem, hogy előző havi még jó máma is, meg én amúgy sem szpík hángérien... – de a BKV néma bajnokáról leperegtek a szavak, miközben a szája szélén kidugta mélyen barázdált nyelve hegyét, és a „15000 azaz tizenötezer forint” szavakat karistolta bele a formanyomtatvány megfelelő rubrikáiba. A fenti összeget mintegy megerősítésképpen el is motyogta, de az amúgy sem túl érthető hangokat tovább tompította a bajsza aljával szimbiózisban élő évszázados pörköltszaft.
– Tájékoztatom továbbá, hogy Angliában a bírósági ítéleteket a királynő (ez amúgy én vagyok) nevében hozzák, és ezért nem indítható eljárás ellene – próbálkozott végül őfelsége némi jogi tájékoztatással. – Az Önök felszólító levelét vissza fogják küldeni.
– Én csak a munkámat végzem, keziccsókolom – közölte Rácz József, majd letépte a büntetőcédulát, és átnyújtotta a királynőnek. – Aviszonlátásra. Legközelebb tessék jegyet venni. A buszolás nem vicc.


(A történet alapgondolatáért köszönet Visónak.)

nasha (2008.6.4 16:51)

Ez nagyon tetszett, köszönet a délutánomban fellelhető egyetlen pozitív momentumért :)

pohar (2008.6.4 22:12)

a történet jó, de én pedig kötekedő vagyok:
-szerintem a királynő már "nyugdíjas korú", azaz ingyen utazhat
-tapasztalataim alapján le is szállította volna a kaller

lacci (2008.6.5 16:47)

báááááááááááázzzzzz egy nagy jóság...
Hogyyyy?? báááááááz... :)

tsw (2008.6.5 18:12)

Impulzus-gyanus iras :) nagyon-nagyon jo lett.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: