blog

Kávé

2008. augusztus 23.

Ha május negyedikén virradóra a Pacsirta utca 7 szám alatti lakóházban nem fogyott volna el a kávé, a következő eset egyáltalán nem történt volna meg. De elfogyott.

Hornyai Lajos bambán bámult az üres kávésdobozba, sikertelenül próbálta feldolgozni ezt az érthetetlen eseményt. Megközelítőleg negyed órát állt így mozdulatlanul, majd egy végtelenül lemondó sóhajt hallatott, és elindult a munkába. Az autóműhelyben már várta őt egy régi, Lada 1200 típusú személygépkocsi, amely alapos felújításra szorult. Fáradtan, résnyire nyílt szemekkel nézte a járművet, majd nekilátott a munkának. Több helyen is hibát vétett, az olajcserénél egy kicsi melléloccsant, a féklámpa búráját is megkarcolta, de ami leginkább súlyosnak bizonyult, az a beépített óra volt, amelynek vezetékeit fordítva kötötte be. És ettől a ponttól kezdve ebben a személygépkocsiban az idő visszafelé telt.

A kész járművet két nap múlva vette át idősebb Kerekes József, tápiószecsői nyugalmazott halőr. A javítás ellenértékét kifizette, megköszönte az alapos munkát, majd beült, és elhajtott. Ő maga sem vette észre a idő-anomáliát, de mikor hazaért, frissebbnek, fiatalabbnak érezte magát. Másnap leutazott a lányáékhoz Szolnokra, ott már csak 60 évesen szállt ki az autóból, és mikor következő délután visszatért otthonába, bő 50 volt. Ekkor kezdett gyanússá válni, hogy valami nem stimmel.

Reggel felkeresett egy orvost, de az nem tudott neki segíteni. Utána egy jóst, majd egy természetgyógyászt látogatott meg, de a jós csak előre lát az időben, a természetgyógyász meg semerre, így jótanács nélkül maradt. Természetesen végig hűséges Ladájában utazott, így már alig 35 éves volt csak, mikor egy kereszteződésnél állva odasétált a kocsijához Teri néni a zöld pöttyös köténykéjében, és rámutatott a hibásan üzembe helyezett alkatrészre. Kerekes József azonnal ki is szállt az autóból, de nem volt mit tenni, az idő visszafelé múlása végképp ráragadt már.

A következő napot 28 évesen kezdte. Reggel uszodába ment, és mosolyogva úszott le ismét háromezer métert, mint fiatalkorában annyiszor. Majd beült egy gyorséttermbe, három hamburgert evett meg, és egyáltalán nem gondolt közben a koleszterinre. Utána a parkban sétált egyet, bár kicsit fura volt eleinte a botja nélkül, rágyújtott egy cigarettára is, és mosolyogtak rá a szembe jövő lányok.

Délután 18 éves lett. Focizott a grundon az arrafelé lakó srácokkal, sportcipőben és gyűrött pólóban újra. 13 évesen visszaadta a személyi igazolványát, majd beesteledett.

Egészen apró gyermek volt már ekkor. Végigrúgdosott egy kavicsot a fél városon, mikor egy kórházhoz ért. Négykézláb, gügyögve mászott föl a lépcsőn, egészen a szülészeti osztályra, ahol felsírt, majd mindenki szeme láttára egyszerűen eltűnt.

MINDIG LEGYEN OTTHON KÁVÉ.

xtrykyx (2008.8.23 18:23)

Szerintem az irodalom nevében minden nap dugjuk el a kávédat. :)

tsw (2008.8.24 01:08)

szerintem legyen okos aranyos kavescsesze is.
mer ugye buta cseszevel csak-csak, plusz ostoba kanallal nagyon neccesen, de ugye mindezek nelkul meg bele se gondoljunk inkabb, mert peldaul ugye mi van, ha, sot hogyha; meg akkor forditva kotned be a pikszelsedert, es emiatt kuglofokat es talicskakat hanyna ki magabol a monitor.

sörsi (2008.8.24 21:02)

:) az ötlet nem eredeti, de az implementálás annál inkább. Elmorzsoltam egy könnyet közben.

Markert Laci (2008.8.28 11:55)

Moldováé jobb, mert az focis :) (ld. Lami, a halhatatlan hátvéd)

sörs (2008.8.28 23:30)

im missing Hümér!! Where r u Mantissza?

Jimmi (2008.9.1 14:43)

sörs: Jönnek, jönnek. Lassan ugyan, de ami késik, az nem jön időben, ahogy egy bölcs dakota kuglóf-elementál mondta egyszer.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: