blog

Esernyős banán

2010. június 29.

Komlós Tibor mérlegképes könyvelő igen nyugtalanul aludt ma. A szereplők aggódva rohangáltak álmában, és esernyős banánokat dobáltak be minden ajtón, ő pedig azon aggódott, hogy a külföldiek biztosan nem értik, mi történik itt. Ezért az álma egy idő után feliratozva folytatódott, majd idővel egy jeltolmács bukkant fel, hogy a siketek is felfogják az eseményeket. Általánosságban elmondható, hogy semmi értelme nem volt az álomnak, viszont rendkívül zaklatott hangulatban telt.

Reggel felébredve Tibor persze tudta, miért aludt ilyen zavartan. Egy esti televíziós riportműsorban a rablókról volt szó, hogy milyen egyszerűen tudnak autókat és lakásokat feltörni. Nyilatkoztak biztosítási kárfelmérők, lakatosok és zármesterek, valamint egy anonim betörő is, és közös véleményük alapján nem létezik biztos védelem. Tibort ez felettébb nyugtalanná tette.

Ezért hát fogta magát, odament kertes kis házának bejáratához, és az ajtót egyszerűen kiszedte a helyéről. Hátravitte a fészerbe, és munkába indult.

Két nappal később Tóvári Gábor megélhetési betörő a késő esti órákban bukkant fel ott. Már előre felkészült, hogyan fog betörni Komlós Tibor lakásába. Elővette a megfelelő eszközöket, mellyel a bejárat zárja egy pillanat alatt kinyitható, és halk léptekkel megközelítette az ingatlant. Ott vette csak észre, hogy az ajtó zárastul-mindenestül hiányzik.
Gábor itt megtorpant. Az álkulcsait nézte egy ideig, majd megint a hiányzó ajtót. Teljes tanácstalanság lett úrrá rajta, majd annyit mondott: „naneeee...”, és gyorsan eliszkolt a helyszínről.

Komlós Tibor nem rakta vissza az ajtót, mégsem törtek be hozzá soha.

tsw (2010.7.29 18:15)

Nincs zár - nincs csoki.

Fejacska (2012.2.26 17:36)

Nincs ajtó, biztosan nincs mit elvinni.... Jóó!!!

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: