blog

Smarni

2006. november 5.

Az internet nagy, kerek erdejében rengeteg smarni-repect (császármorzsa) lelhető fel. De a mérnökember legnagyobb bánatára ezek olyan elemeket vonultatnak fel (tojás habbá verése stb.) amelyek tökéletesen fölöslegesek és kivitelezhetetlenek az alacsony konyhai felszereltséggel és minimális türelemmel rendelkező értelmiség számára. Ímhol álljon tehát a minimálsmarni receptje, mely oly' egyszerű, hogy egy latin-filozófia szakos ELTÉ-s gyakorlati érzéke is elegendő az elkészítéséhez.

Smarni á'la anyám szokta így csinálni

Hozzávalók:
– 3 tojás
– csipet só
– 2 púpos evőkanál cukor
– 4 deci gríz (boltban búzadara néven árulják)
– 3 deci tej
– kevéske (0.2 dl) olaj a kisütéshez
– ízesítésnek lekvár, porcukor

Összekeved a tojást, csipet sót, cukrot és grízt (ez kb. egyperces művelet), majd hozzákevered a tejet (még egy perc), ezután állni hagyod minimum egy órát. Utána serpenyőben kisütöd az olajjal. A kisütés trükkös: folyamatosan b@szogatni kell egy célszerszámmal (pl. fakanál), hogy oda ne égjen. Pár perc múlva nagy, egybefüggő, kezelhetetlen massza lesz belőle, ettől nem kell megijedni, elmúlik. A végefelé szép aranybarna lesz, és apró darabokból fog állni. Ekkor meg lehet enni. A fenti adag két fő részére képez elfogadható mennyiségű étket.

Jó étvágyat.

(Egyébként nem azért írok ide recepteket, mert azt hiszem, hogy bárki is megcsinálja őket, hanem mert papírfecnikre van nekem is összeírva, és folyton elhagyom őket.)

Név:


URL:


Üzenet: