blog

Tüffendekli

2007. május 18.

Szakács-informatikus. Ó, igen. Az már szinte normális, hogy a mobilon böngészve nézegetem meg a boltban, hogy mit kell vennem, de múltkor pl. alaplapi hűtőbordával klopfoltam ki a rántani való húst. Ma viszont feltaláltam az ultimate kajareceptet, amit ezúton osztanék meg a szakács-informatikus társadalommal.

A tüffendekli receptje:

Egy serpenyőbe véletlenszerű dolgokat szórunk, tetszőleges ideig kevergetjük, majd megesszük zsömlével.

A tüffendekli számos előnnyel bír:
– Változatos, ugyanis nincs két ugyanolyan tüffendekli. Mivel az összetevőknek nincs receptje, ezért úgy 10 komponens fölött az étel egyszerűen reprodukáltatlan.
– Olcsó. Vagy drága. Nyilván attól függ, hogy miből készül. A fürjtojás kaviárral való összetüffendeklálása pl. drága ételt eredményez.
– Dinamikus. Nincs olyan, hogy túl száraz lett, mert akkor adhatsz még hozzá tejfölt. Ha túl híg, akkor liszt, tojás, zsemlemorzsa. Akármi.
– Abszolút nulla konyhai tudással elkészíthető. Nem lehet elrontani, ugyanis nem definiált a végeredmény – nem mondhatod kvázi azt, hogy te mást szerettél volna csinálni.
– Teljesen személyre szabható. Egy tüffendekli a'la Xabi például bizonyára sok sajtot, hagymát, fehérborsot tartalmazna, míg pl. egy kétkomponensű tüffendekli a'la Sanyi valószínűleg a sör és rum (tengerész ital) anyagokat vonultatná fel. A mai tüffendekli a'la Jimmi pl. tartalmazott hagymát, sonkát, virslit, szezámmagot, sót, olajat, tojást, tv-paprikát, oregánót, bazsalikomot, curry-t, tejfölt, lapsajtot, jó étvágyat.

Név:


URL:


Üzenet: