blog

Virágot

2007. november 5.

Miki már a réten álldogált, mikor Panka megérkezett az uzsonnáskosárral.

– Szia, Miki!

– Szia, Panka! Ott, a fűzfa alatt, látod, szerintem az jó hely lenne.

Odasétáltak, és Miki leterítette a pokrócot. Leültek rá, Panka pedig megterített a piknikhez. Kockás kendőjük volt, és sonkás szendvicset ettek.
Az uzsonna után Miki elővett a táskájából egy nagy fóliát, vékony faléceket, lila krepp-papírt, ragasztószalagot és ollót. Nekiláttak hát a munkának, fúrtak-faragtak, vágtak és ragasztottak. A tavaszi szél gyakran felkapta a fóliát, de ilyenkor csak nevettek rajta. Végül, ki tudja, mennyi idő múlva a levegőbe emelkedett a papírsárkány. Persze papírból csak a hosszú, lila krepp-papír farka volt, de a modern sárkányok sorsa már csak ilyen.
Ledőltek a fűbe, és nézték, hogy ahogy játszik vele a szél. Miki ezután virágot szedett Pankának, aki koszorút font belőle mindkettejüknek. És ahogy estére járt az idő, együtt nézték a naplementét a fűzfa mellől.
Elindultak haza ezután, jó darabon együtt mentek, Panka megfogta Miki kezét. És mikor kettévált volna az útjuk hazafelé, még megkérdezte:

– Hazakísérsz, Miki?

– Hazakísérlek, Panka.

Zsuzska (2007.11.5 16:21)

A kisiskolás rajzokon vonalsugár kezekkel és nagy szemekkel ábrázolt, bölcs és vénséges Nap ekkor elmosolyodott, közben egy vízkék zsírkréta könnycsepp jelent meg a szeme sarkában, és így szólt: - Hüpp!

Matya (2007.11.6 00:09)

Ez szép. Kicsit idealizált, de szép. Sajnos a válóság olyan, mint egy sebész kezébe nyomott kőbalta: nem tudom elkézelni milyen, de fájhat. Ezek után még egy mondat talán: csörrrrrrr.... Mikit az ébresztőóra felrázta édes álmából, majd útnak indult iskolába.

bocs, ma ilyen hetem van.

Jimmi (2007.11.6 12:16)

Matya: ilyenek pedig vannak. Ritkán, de előfordul. Sajnálom, hogy ma ilyen heted van, de remélem, hogy holnap jobb heted lesz. :)

pohar (2007.11.7 11:53)

Hazakísérletlek?
Egyedül mész haza, vagy jönnek érted a szüleid?
Nem baj, hogy megfogtam a kezed?
Hányra kell hazaérned? Akkor kell elindulni, vagy addigra már otthon kell lenned?
És A-s vagy B-s? C-s? úúh
Ki az ofőd, Karcagi? :D

Kac (2007.11.8 00:59)

Szerintem ez tök aranyos, csak modjuk a Miki olyan buta név.
De amúgy zsííír.
Csak az a baj, hogy ennek így nincs információértéke, úgyhogy most még gyorsan leb*om Matyát a szegényes fantáziája és emós hozzáállása miatt. Meg azért, hogy nem is emlékszem, mikor láttam utoljára: Matya, érezd magad nagyon lebaszva!

Matya (2007.12.17 19:00)

A hétvégém tök jó volt, úgyhogy már nem vagyok annyira emó, csak kicsit. Ilyen ez a popeszakma...

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: