blog

Szegény Borisz

2008. március 14.

Talán valamikor Kuznyecov Előtt 62-ben történhetett, hogy a norvég hadtest bejelentés nélkül átmasírozott Oroszországon, hogy a végtelen sztyeppék közepén található Klozettaszibirszk hideg városát erővel bevegye. Ekkor persze még senki nem tudta, hogy Jörg admirális valójában egy béka, akinek „szavait” betépett norvég sámánok próbálták értelmezni, mely rituálénak többek között néhány méretes kaktusz ún. „agyatlanul falhoz baszása” is szerves része volt. Így hát megtámadták Klozettaszibirszket, amely város a világtörténelem során eleddig senkit nem érdekelt.

A város össze is hívta a hivatalos lakógyűlést. Bár lakosainak számára való tekintettel (6 fő, szánhúzó kutyákkal együtt) nevezhetnénk inkább falunak. A gyűlésen a teljes lakosság hadsereggé lényegülését hamar megszavazták, a fegyverzet azonban sokáig kérdéses maradt. Ugyanis Klozettaszibirszk eddig viszonylag kevés háborút vívott, s mint ilyen, fegyverarzenálja tulajdonképpen üres halmazt képezett.

A sok fölösleges szájtépést megelégelve Mása néni felállt, hazament, majd vissza is tért azzal a lendülettel, kezében egy nagy darab fát lóbálva.
– Ez meg mi a kurvaélet, Mása néni? – kérdezték érdeklődve a többiek.
– Rohadás essen a norvégokba, én ezzel megyek ellenük. Epeklopfoló. Még szegény Boriszé volt.
– Basszus, Borisz meghalt??? – kapta fel a fejét Inanovna néni.
– Öt éve bakker. Ne legyél már hülye – nyugtatták le kedélyesen a jelen lévők.

Jobb terv híján ennyiben maradtak. Mása néni megy majd elöl, és ha ő elesik, a mögötte álló veszi fel az epeklopfolót a küzdelem folytatásának céljából. Felálltak hát mind a négyen egymás mögé (a szánhúzó kutyák nem mutattak hajlandóságot a csatában való részvételre), majd borzasztó csatakiáltásokkal kivágták a városkaput, és egyenesen a norvég zsoldosok irányába kezdtek észvesztve rohanni.

A norvégok ezt tulajdonképpen nem tudták mire vélni. Egyikük elővette puskáját, és egyetlen golyóval agyonlőtte Klozettaszibirszk egyenes vonalban felsorakozott teljes lakosságát.

Tanulság: az epeklopfoló nem ment meg semmitől.

stavanger (2008.3.17 08:40)

Három napig azt hittem, hogy az epeklopfoló nem is egy igazi szó. Aztán ma reggel rájöttem, hogy mégis. Hatodikas koromban így voltam egy ideig a lapátlóval is.
Továbbis hétfő reggeli bizarr kétértelmű szavunk: begyakta. Ismételgessük egész héten!

zseni (2008.3.17 12:29)

a sztori közepe felé kiszámoltam fejben, hogy 4 lakos és 2 kutya van, ezt meg szerettem volna osztani az olvasókkal, de sajnos a történet végére felfedte az író maga.

a lapátlón én is fennakadtam. csakúgy, mint az "elábé"-n.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: