blog

Méltatlanul elfeledett ősmagyar fegyverek

2009. szeptember 1.

[kép]
1. ábra: rönyeg

A rönyeg egy közepes husáng végére szaggatott vonallal felerősített gumipingvin. Eleink a honfoglalás idején kolbászzsírral bekent ludakra vadásztak vele.


[kép]
2. ábra: tübecni

A tübecni egy bitumenbe mártott ponty. Mecsek-környéki tájakon használatos változata a pimpós tübecni, ennek használata jóval nagyobb szakértelmet kíván, de a pimpó miatt egyúttal hatékonyabb fegyver is.


[kép]
3. ábra: momóka

A momóka használata rákot okoz, ami nagyon finom csemege.


[kép]
4. ábra: bibere

A bibere az Etelközi nomád vidékeken használatos fegyvernem volt. Alakja mikrohullámú sütőre emlékeztet, melynek ajtónyitó gombjával akár 40-50 méterre is ki lehetett lőni a nyereg alatt puhított nátrium-glutamátot.

Lóci (2009.9.1 10:11)

There is no ajtónyitó gomb.

pohar (2009.9.2 11:12)

Hát akkor Boldog születésnapot!

aron (2009.9.2 13:31)

Ez a népmese tegnap jutott eszembe:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyfi. Ez a királyfi épp az Örs vezér téri aluljárón kelt által egy kétliteres kólával a kezében, amikor elé állt a gonosz boszorkány, és azt mondta neki:
- Hallod-e te királyfi, vegyél tőlem Fedél Néklült!
- Nem veszek biz én. - válaszolta a királyfi.
- Akkor legalább adj egy keveset a kóládból. - kérlelte a boszorka. A királyfi már majdnem le is csavarta a kupakot, amikor eszébe jutott, hogy hátha TBC-s a boszorkány, vagy valami más fertőző betegsége van, így hát mégsem adott neki a kólából.
- Úgy?! Rosszul bántál velem, ezért békává változtatlak! - rikoltotta a boszorkány
- Nem, én változtatlak békává, mert te meg rohadtul kicsinyes vagy! - felelte a királyfi.
Avval kölcsönösen békává változtatták egymást és eléggé boldogtalanul éltek, amíg meg nem haltak - mivel az Örs vezér téri aluljáró nem a legkellemesebb környezet békák számára.
Hogy a kólával mi lett, azt senki sem tudja. Valószínűleg a királyfi elejtette, miközben békává változott, ezért ha valaki megtalálja, nem tanácsos kinyitni, mert le fog fröcskölni, mivel felrázódott...

Jimmi (2009.9.2 23:05)

Lóci: de a többi ugye stimmel? :)
pohar: köszi!
aron: ez jópofa. :)

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: