blog

Hét betű

2010. június 25.

Ippon Kobayashi immár hét éve dolgozott a Yamatoshiko cigarettagyártó-vállalatnál, és úgy tervezte, hogy rendes japánhoz méltóan innen is fog nyugdíjba menni. Az addig hátralévő 35 évet kellene már csak valami értelmessel eltölteni.
– Harakiri, cunami, kamikaze, banzáj! – mondta egy szép napon, majd feltalálta a keresztrejtvény-cigarettát.

– Német karmester, hét betű – szólt a cigarettásdoboz pár hónappal később.
– Spierdelej kurwa! – válaszolta erre Jan Kowalczyk lengyel lignitbányász akkurátusan. – Adj már egy cigarettát, az isten verjen meg!
– Rossz válasz – mondta a doboz, és nem nyílt ki.
Másnap Jan átszokott a rágógumira. Így fordulhatott elő, hogy két héttel később a sújtólég egy gondatlanul égve hagyott cigaretta miatt nem robbant rá a lignitbányára, maga alá temetve több mint száz ott tartózkodó munkást.

Ippon Kobayashi 35 év múlva a Yamatoshiko cigarettagyártó-vállalattól ment nyugdíjba. Csak halála után, a mennyországban tudta meg, hogy ő a lengyel bányászok védőangyala.

tsw (2010.6.25 02:06)

Tetszik.
(Tovabbra sincs facebook-om ;)

A talalmany pedig zsenialis, bar akar csodbe is mehettek volna a nem kelloen muvelt fogyasztok haragja (es masik markara valo atterese) miatt. Meg szerencse, hogy a lignitbanyaszok turelmes nepcsoport hireben allnak.

buGhunter (2010.6.25 09:47)

A "hét betűs" keresztrejtvény-kérdés is egy rejtett utalás, vagy csak beleképzelem? :)

buGhunter (2010.6.25 10:16)

jézusom de rossz már a memóriám, amire én gondoltam, az öt betű :) scusi

Jimmi (2010.6.25 12:27)

Azért hét betű, mert marhára zeneileg alulképzett vagyok, ezért beírtam a gugliba, hogy "híres karmester". A megfejtés egyébként Herbert von KARAJAN, aki állítólag híres német karmester volt. Semmi köze a történethez. :)

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: