blog

2006. február 13.

Lakásteremtés, de jó is az. Hétvégén vettem az új albérletbe tapadókorongos fémpolcot, pszeudo-függönykarnist, konyhai csöpögtetőt, csemperagasztó szilikonlóf*szt, négy méternyi beazonosíthatatlan műanyagot, fúrófejet, csavart, tiplit, toronyórát lánccal. Elb... költöttem nyolczer forintot, dejó.

Aztán másnap Szépművészeti (és nem Nemzeti, ahogy eddig hittem) Múzeum, kiállítás. Annyira nem volt jó, de volt pár jófajta kép. Szar lehetett annak idején festőnek lenni, gyakorlatilag háromfajta témát láttunk feldolgozni: 1. Előkelő bácsik, nénik és infánsok (ez szerintem 'gyerek'-et akar jelenteni, csak ugye az nem elég elit) ülő- és állóképe; 2. Jézus Atya Úr Isten Szűz Mária Te Jó Ég és az ő angyalai az imádkozó szentek körében; 3. csendélet virággal, tojással, kenyérrel. Amik nekem tetszettek, az El Greco Pünkösd Oltárképe és Bűnbánó Magdolnája, Juan Carrenno De Miranda Szent Jakab a Clavijo-i csatában c. festménye, és volt egy Bukott angyalok száműzetése, vagy valami hasonló nevű, nem tudom, ki festette.

Aztán a hóemberépítés csak elmaradt, pedig ez volt a fő szándék. Zokniból lett volna az orra. Naaagy gombócorrú hóember, ííígy.

Név:


URL:


Üzenet: