blog

2006. május 16.

Milyen birka emberek vannak...

Reggelente a melóhely melletti pékségben szoktam bevásárolni a napi betevő croissant-t. Jó kis pékség, frankó cuccokat sütnek óccsóér', úgyhogy nem csoda, ha mindenki rá van kattanva az ottani kakaós csigára. Ennek folyománya, hogy nagy a sor, viszont a hely kicsi, így a boltban kiszolgálás után karatézni kell, hogy ki is juss onnan. Nem ritkán az utcára lóg a sor is, ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy amikor én mehetnék be, akkor még várok 2-3 kijövő embert, hogy a bentieknek ne miattam kelljen lerúgniuk egymás veséjét.
Ez eddig oké is volna, ma reggel szintén megálltam az ajtóban, lazul bent a tömeg, mögöttem gyülekezik a sor. Azonban felbukkan a környékbeli Nyugdíjas Kommandósok Egyletének díszhölgye, és benéz mellettem az üzletbe, ahol már csak 3-4 kiszolgálásra váró ember van.
– Nem lehet bemenni? – kérdezi tőlem, én pedig válaszolok:
– De be lehet, mögöttem van a sor vé...
Ezt már nem tudtam befejezni, mert a néni máris besasszézott a bent lévő szabad helyre. Természetesen közbotrány, skandallum, a mögöttem állók is jól beszóltak neki, mire kénytelen volt meghunyászkodni.
Azt persze mondanom sem kell, hogy mire engem szolgáltak ki, ismét tele volt az üzlet, úgyhogy valószínűleg belső vérzést okoztam valakinek, amikor ki próbáltam jönni.

woltewa (2010.10.7 04:57)

- Csak ügyesen, okosan - egy ideje ez Moncsicsi életfilózófiája.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: