blog

Kolibri

2008. január 10.

A mai is csak egy átlagos napnak ígérkezett a Kinizsi Pál Gyermekmegőrző történetében. Ámde kicsivel az ebédszünet előtt Szabó Palika a kommandós krumpliszeletelő megépítéséből kimaradt Lego-elemekből összerakta a világ első nullponti energiával üzemelő reaktormagját. A bekapcsolás után azonban sajnos – a kezdeti stádiumban lévő kutatás következményeképpen – egy egészen nagy dimenzióhasadás keletkezett az EU-konform mérleghinta és a homokozó között.
Hamar odagyűltek a gyermekmegőrző munkatársai. Lajos bácsi, a gondnok praktikus gondolkodású ember volt. El is kezdte számolgatni azonnal, mennyi fűmagot kell majd vetni, hogy egy ekkora dimenzióhasadást eltakarjon. Időközben előkerültek Szabó Palika szülei is, akik gondterhelten tekintettek az egyetlen csemetéjük okozta galibára.
– Látod, apjuk, mit csinált megint a Palika? Szerintem a te hibád.
– Én mondtam, hogy Józsinak hívjuk, de te ragaszkodtál a Palihoz.
– Nevelési csőd –
egyeztek meg végül.

Szabó Pál Tibor Sándor Benedek Hentes Kolibri (hatéves magyar állampolgár) ezt az időpontot választotta, hogy a nullponti dimenzióhasadásba beugorjon. Felettébb különös vidék tárult a szeme elé. Egy nagy, füves-gombás réten találta magát, csokoládéfolyó szelte ketté. A fákon macskák nőttek, csakúgy, mint Kanadában. A nap zöld volt, az ég pedig lila és fehér pöttyös. Palika felvette a földről egy hatdimenziós inverz Julia-fraktál vetületét, majd elindult egy színes gombák övezte úton. S ahogy ment-mendegélt, szembejött vele Vitéz Lakodalom Lajos, a harmadik szintű Operatív Tetán. Meg is kérdezte tőle:
– Hová, hová, Szabó Pál Tibor Sándor Benedek Hentes Kolibri?
– Én csak haza szeretnék jutni –
sütötte le szemeit Palika.
– No, ezen könnyen segíthetünk – mondta a bölcs Tetán, majd kettőt dobbantott, és hármat füttyentett, s ezután hirtelen nem történt semmi. – De kicsit várni kell...
Eltöltötték hát ketten az egész délutánt csokoládéevéssel. Közben hatalmas dinnyéket lőttek ki csúzliból, fociztak a hóddal (ahá! szóval itt van!), és tortacsatát is vívtak. Este pedig megnyílt a Gombák Végtelen Kapuja, Palika elbúcsúzott, belépett rajta, és hipp-hopp: ismét a Kinizsi Pál Gyermekmegőrző udvarán találta magát.

– Te gyerek! – kiáltott fel az anyukája, mikor meglátta. – Hát hogyan fog kijönni ez a dinnyefolt a ruhádból?!
– Sehogy –
adta meg a választ Palika, majd kikapcsolta a Lego-reaktort, és beült az autóba. De ekkor már tudta, hogy ebből bizony egy hét szobafogság lesz.

Mestahh (2008.1.11 13:08)

Usztak az eperfolyoban is? Vagy akkor nem a lenyeget ragadta m meg?

crs666 (2008.1.12 05:06)

aaaaa
hatdimenziós inverz Julia-fraktál vetület
aaaaaaaaaaaaa
(fáj)

E-my (2008.1.12 10:43)

MEGVAN Frici!!!! Jeeeeeeeah!! :D:D:D
már aggódtam...

MH (2011.10.13 13:18)

Ez egy nagyon szép, megható történet :'-) Elmorzsoltam érte egy lelki könnycseppet.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: