blog

Síró nő

2007. december 21.

A szomszédomban egy síró nő lakik. Remélem, hogy ebből él, mert nagyon jól csinálja. Eddig kétszer hallottam bármilyen hangot tőlük, sírt mind a kétszer (ráadásul angolul), a lakásának akusztikája pedig lehetővé teszi, hogy a folyosón is teljes pompájában hallhassuk. Persze lehet, hogy csak szappanoperát forgatnak, és ott hangosan kell sírni, hogy valósághű legyen. Először még úgy nyolcéves koromban láttam Picasso Síró nő című festményét a Nők lapjában (művelődni kell, ugye), és egy hétig rosszat álmodtam tőle. Mivel született műértő vagyok, ezért azóta tudom, hogy a síró nőknek valószínűleg rossz.

Itt jegyezném meg, hogy aki mégegyszer bármilyen okból karácsonyi dalokat játszik le bármilyen eszközön, azt sóderes ánuszvibrátorral fogom meggyőzni az ellenkezőjéről. Kivétel ez alól a Last Christmas című szám, aminek meghallása esetén az illető sérelmére azonnali rituális gyilkosságot fogok elkövetni. Gyenge az idegrendszerem, nem bírom a gyűrődést, de ez a karácsonyi időszak kihozza belőlem a szunnyadó pszichopatát.

Amúgy ide valami tanulságos állatmesét akartam macival meg mindennel, de aztán megbontottam egy sárgamuskotályt, ami inkompatíbilisnek bizonyult a mesékkel.

Kac (2007.12.22 18:50)

Tökre igazad van! Mármint a karácsonyi dalokban.
Agyidegfaszsérvet kapok, hogy akárhova megyek akármit venni, a leghányadékabb karácsonyi dalok szólnak. Csak a mai nap folyamán 4 változatát hallottam csak a Jingle Bells-nek. Szerinted?
Persze van olyan karácsonyi dal, amit általában szeretek, de már az is a bal combcsontomon folyik ki, és totál hülyét kapok.

pohar (2007.12.23 12:16)

nekem ez tette be a kulcsot, amikor a rádióban hallottam:
http://www.youtube.com/watch?v=9jf-GVIxy9c

tsw (2007.12.24 18:24)

remelem, egyszer sikerul ellesnem a karacsonyi dalokat jatszo karacsonyi butikok karacsonyi eladolanykainak karacsonyi titkat, mely segitsegevel kepesek ertelmuk megorzesere a nagy fortyogo, rozsaszin, karacsonyi es-most-akkor-is-mindenki-szeretni-fog-tok-mindegy-kit-ha-beledoglunk-is-(tm) szeretettakonytenger kellos kozepen vergodve

ja mielott kerdeskent merulne fel, unom a dalokat.

balázs (2007.12.28 01:23)

a legjobb karácsonyi dal evar: http://youtube.com/watch?v=FKrx-4Awe70

samson (2008.1.12 06:23)

Vazzz, ezek télen felmennek egy hagyi olajfúrótorony tetejére... rémisztő...

Új hozzászólás

Kultúra

2007. december 16.

Nem szeretem a „kultúra” szót. De tényleg. Elméletem szerint (aminek ellenkezőjéről egyébként bármikor meggyőzhető vagyok) a „kultúra” a következő három dolog gyűjtőneve:
- művészet,
- népszokások,
- olyan dolgok, amik senkit nem érdekelnek, de állami támogatást akarnak kérni rájuk.
Ebből fakadóan a (főleg állami) tévében/rádióban hallható „és itt ül velünk a stúdióban Magvas Cizella esztéta, akivel a balra tekert tésztájú kakós és mazsolás kuglófok létjogosultságáról fogunk beszélgetni”-típusú műsorokat rendszerint a „kulturális” jelzővel szokták aggatni. Ezért nem szeretem a „kultúra” szót.

szofi (2007.12.17 06:45)

Igen komoly elméleti kérdés pedig, hogy van-e létjogosultsága a balra tekert tésztájú kakaós és mazsolás kuglófoknak. A szakértők összehordtak már egy csomó érvet pro és kontra. Pedig csak simán meg kell enni őket. Főleg a mazsolásat.

Jimmi (2007.12.17 10:34)

szofi: Az igazi kérdés, hogy az egyszerre kakaós ÉS mazsolás kuglófoknak van-e létjogodultsága, pláne a balra tekert tésztájúaknak. De azt hiszem, a te tanulságod megoldja ezt a problémát is.

szofi (2007.12.17 12:02)

Valóban. Elnézést nem voltam eléggé figyelmes. De mindenekelőtt az a kérdés, hogy előfordulhat-e olyan az univerzumban, hogy egy kuglóf egyszerre nem csak kakaós, de még mazsolás is és fordítva. A pék biztosan tudják.

Zsuzska (2007.12.17 15:21)

"Menten fegyverhez nyúlok, ha meghallom a kultúra szót..."

sörsi (2007.12.17 18:31)

Sörsi vagyok, két éve Kultúr reszort vezető és három éve alkoholista. Eddig azt hittem, hogy tudom, mi az a kultúra.

sörsi (2007.12.17 18:45)

ellenben... ja de mégis tudom. :]

edward (2007.12.18 23:48)

edward egyetért jimmivel.

Mesti (2007.12.19 13:29)

Nekunk elvileg tanitottak a kultura szintjeit.
Kultúra szintjei (Bleicher szerint)
Kultúra: az emberiség által létrehozott anyagi és szellemi értékek összessége.
- Javak képződmények: látható, de nem megfejthető
nyelv, technológia, művészet, státusrendszer, nemek szerepe, család
- Értékek, ideológiák: tudatosság magasabb szintje
eszmék, célok, elérési eszközök, hősiesség, erények, bűnök, vétkek
- Alapfeltevések premisszák: a kultúra mélyrétegei
idő, tér, ember, természet, ember és ember

Tudnam mi ertelme volt.

pohar (2007.12.20 23:41)

büszekeséggel tölti el a szívemet, hogy jelen voltam abban pillanatban, amikor Jimmi lelkéből szárba szökkentek a fenti igen magvas gondolatok :)

Új hozzászólás

Művész

2007. december 10.

Nebenwirkungen Lajos egy művész. Illetve nem pusztán „egy”, hanem A Művész, aki mellett más művészek tulajdonképpen nincsenek is.

Ő reggelente művészetet ásít. Aztán kimegy vécére, és művészetet hugyozik, majd utána is köp még egy kis művészetet. A reggeli kávé és a háromnapos, száraz vajaskenyér is azonnal művészetté válik az ereiben. Aztán ha valaki felhívja őt, és megkérdezi: „Hogy vagy, Lajoskám?”, ő annyira meg tudja mondani, hogy „szarul”, hogy bárki elhinné neki. Komolyan. Ekkora művész ő.

Egyszer még régen elment egy Queen koncertre. A harmadik szám után felment a színpadra, és csak annyit mondott: „megölitek a rock'n'roll-t!”, azzal fogta a mikrofont és elénekelt egy darab művészetet. A koncert után Freddy Mercury öngyilkos lett, és a Queen sosem lépett fel többé. Ekkora művész ő.

Nebenwirkungen Lajos egy 23 négyzetméteres panellakásban lakik a macskájával. Ugyanazt eszik. Nem dolgoznak. Néha benéz hozzá valaki, de ő akkor is a művészetre gondol. Még ő sem tudja, de nemsokára írni fog egy könyvet, amiben csak és kizárólag művészet lesz. Senki nem fogja kiadni, senki nem fogja elolvasni. Úgy hal majd meg, hogy senki nem emlékszik rá. Ekkora művész ő.

Zsuzska (2007.12.11 14:20)

Na, erről bevillan valami nagyon régről:
http://aprodolgok.freeblog.hu/archives/2006/02/15/Mu-vesz/

Mesti (2007.12.13 11:02)

En egy-ket eve voltam Queen koncerten. De muveszetes volt.

tsw (2007.12.13 21:39)

És Lajos bácsi haláláig egy művészboltban dolgozott (amikor épp mégis dolgozott), és a művészetre éhes nyárspolgárok napi rutinnal dörmögték neki a pult túloldaláról, hogy "Jó napot Lajos bácsi, abból a paprikás kolozsváriból, na abból kérnék 25 deka művészet!"

Új hozzászólás

Pokol

2007. december 6.

– Remek ez a világ tulajdonképpen – jelentette ki jópajtásom, Takács K. János egész pontosan fél perccel a halála előtt. – Minden sínen van, pörögnek az események, jó dolog most élni.
Ezután a semmiből előugrott egy vörös hajú nő, és agyonszúrta őt egy lila szögletzászlóval. Jópajtásom ezt követően a tőle elvárható módon, akkurátusan meg is halt.

Én már a pokol tornácán vártam rá:
– Ugye megmondtam. A vörös hajúakat idelentről küldik.
– Sejthettem volna –
válaszolt, majd a pokol kapujára nézett. – Bemegyünk?
– Nem érdemes. Szar hely. Egész nap karácsonyi dalokat játszanak.

Úgyhogy azóta is a pokol tornácán üldögélünk.

pohar (2007.12.6 11:15)

Látod azt a vörösruhás nőt? Én terveztem.

Egyébként tudja valaki, hogy hivatalosan hány centiméter magas a szögletzászló rúdja?

Jimmi (2007.12.6 12:33)

pohar: a kedvedért megnéztem a FIFA oldalán. :) Az írják, hogy minimum öt láb magas kell, hogy legyen. A webáruházakban is pontosan ekkorákat árulnak. Ez 152.4 centiméter.

tsw (2007.12.7 10:16)

Egesz nap karacsonyi dalokat jatszanak - touche'!

E-my (2007.12.10 13:43)

akkor a szobánk maga a pokol!! :)
szól a jingle bells meg a Laplace... éljen az uccsó hét

Új hozzászólás