blog

Billentyűkre

2008. szeptember 16.

Állítólag egy híres orosz íróval esett meg – aki persze lehet, hogy nem is létezett, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az alábbi eset ővele megtörténjen –, hogy elterjedt róla: ő bármiről képes úgy írni, hogy a Kedves Olvasó szívéhez az közvetlen utat talál, és betűi nyomán táncra perdülnek a lapok. Esténként leült szűk asztalához, és az írógépre helyezte ujjait. Mi legyen? „Az esőcseppek koppanása.” És írt. Ahogy a vízcsepp a háztetőn apró szökőkúttá változik egy pillanatra, ahogy eggyé folyik a többivel, ahogy tornászként szökken alá az ereszcsatornán. Másnap bevitte a teleírt lapot az újság főszerkesztőjének, az elolvasta, és elégedetten bólogatott.

Az író híres lett, és rengeteg levelet kapott. Ebben arra kérték, írjon a cipőfűzők csomójáról, a kertkapuk nyikorgásáról, a kések életlenségéről. Ő pedig minden este elővette a kopott írógépet, új papírt fűzött bele, és ellenőrizte a tintacsíkot is, nehogy írás közben zavarja meg egy apró technikai malőr. Kibontott egy levelet („A vadvirágok szirmairól!”), majd halványan összevonta szemöldökét, vékony ujjaival megsimogatta őszes körszakállát, és gépelt. Írt, alkotott.

Történt azonban, hogy egy alkalommal orosz írótársa – aki lehet, hogy szintén nem létezett, de az biztos, hogy az irigye volt –, írt neki egy levelet. Persze álnéven, nehogy kiderüljön. Az író leült aznap este is, kibontotta és elolvasta a levelet.

„A basszusgitáros magányossága.”

Ujjait a billentyűkre helyezte, és várt. Gondolkodott. Érezni próbált, de nem érzett. Hosszú percek, órák után végül feladta. Másnap elment, és vett egy basszusgitárt. Azóta nem ír, csak játszik.

Könnyen lehet persze, hogy mindez nem történt meg.

E-my (2008.9.17 13:31)

ez ugye nem arra utalás, hogy többet nem fogsz írni, mert vettél egy basszusgitárt és nem tudod letenni??

Jimmi (2008.9.17 15:16)

E-my: egyáltalán nem. :)

borsi (2008.9.17 21:34)

egyáltalán nem kellett volna rólam írnod egy postot... de nagyon meghatódtam. :) A basszusgitár óta valóban sokkal kevesebbet írok. :') hüpp

Új hozzászólás

Villamos

2008. szeptember 8.

– Életem szerelmével utaztam a villamoson... – kezdte a betonszamár, és rágyújtott egy újabb cigarettára. Jópajtásom, Takács K. János közben azon gondolkodott, miért annyival sósabb mindig az utolsó marék mogyoró a zacskóból, Fifi kacsa pedig érdeklődve figyelte a történet kibontakozását.
– ...de leszállt a Ferenciek terén.
A betonszamár lemondóan meredt maga elé.
– Ennyi? – kérdezte végül jópajtásom.
– Ennyi.
A füstkarikák lassan lebegtek át Fifi kacsa feje fölött. Közben besötétedett, és eleredt az eső. Az utcai lámpák fénye sárga csíkokká festette az aláhulló cseppeket.
– Pont így esett akkor is. Ő futott a villamos után, fázott, mert a szél és az eső beszökött a ruhája ráncai közé. Vizes volt a haja, és megállók listáját böngészte mellettem a menetrenden.
– Hm. A Ferenciek terén nem is jár villamos! – kapta fel a fejét Takács K. János.
– Neked aztán mesélhet az ember – mondta a betonszamár dühösen, és elszívta az utolsó slukkot is.

pohar (2008.9.8 11:55)

A betonszamár már biztos idős, és még fiatalkorában történt ez az eset. Íme a bizonyíték:
http://hampage.hu/trams/rakoczi/1226.jpg

bor(da)si (2008.9.8 16:36)

és tényleg :)

xtrykyx (2008.9.14 00:43)

Hugi: "Jimmi szív?"
X: "Nem, magától ilyen."
:)

Új hozzászólás

T. UPC Ügyfélszolgálat!

2008. szeptember 1.

Az internetdíjat becsülettel fizető, életvidám polgárként szembesültem azzal a ténnyel, hogy homokszem került az egyébként kifogástalanul működő gépezetükbe, és az általam befizetett internetutalványok az adminisztráció rögös útvesztőiben bizony elkavarodtak.

Júliusban kéthavi díjat fizettem be, mivel a júniusit botor módon elfelejtettem. A rendszer azonban bosszút állt rajtam, és a júliusban befizetett két utalvány közül az egyik ellenértékét ridegen elutasította, a feledés jótékony homályába taszítva így becsülettel megkeresett 8500 forintomat. Az utalványaim dátumai és sorszámai egyébként az önök online rendszeréből is lekérdezhetők, tehát valószínűleg beváltórendszerüktől a számlámig vezető macskaköves út réseibe gurulhattak be a kedves forintjaim.

Ezek után önöktől egy felettébb marcona hangvégetű levelet kaptam, miszerint „adós, fizess!”, s én ezt tiszta lelkiismerettel figyelmen kívül hagytam. Azonban hidegzuhanyként ért, hogy múlt pénteken kikapcsolták minálunk az internet éltető ambróziáját, s egyúttal még egy levélben köteleztek a hátralékom befizetésére, melyet én a rám nehezedő nyomásnak engedve meg is tettem.

A mai napon volt szerencsém operátor kollégájukkal beszélni, aki végtelen bölcsességében a csekkbizonylat mielőbbi elküldését javasolta. Állítása szerint ha én ezt megcselekszem, a homokszemek a UPC gépezetéből menten tovatűnnek, és az internet parányi bitjei ismét hegyi csermelyként kezdenek majd csordogálni szerény albérletem rideg panelfalaiból.

Mivel tudom, hogy Önök számára az ügyfél elégedettsége mindennél fontosabb, ezért kérem, tegyék meg nekem az alábbiakat, hogy eddigi kapcsolatunk zsenge rózsabimbójából tündöklő virágköltemény sarjadhassék:

- Az internet korlátozását, kérem, szüntessék meg
- A elkeveredett utalványaimat, kérem, keressék elő
- Az általam befizetett többletet, kérem, írják jóvá a következő hónapra
- A tévedésből lekapcsolt pár napnyi díjat, kérem, vonják le a kövektező hónap számlájáról.

S ha ez bekövetkezik, ismét a remény éltető sugarával szememben fogok kapcsolatunknak a jövő homályos ködéből kibontakozó sziluettje felé tekinteni.

Tisztelettel:

Gyebnár Gábor
bölcsészmérnök

tmt (2008.9.1 16:36)

Szintén ezzel a tényálladékkal szembesültem én is (nem tudom, feltűnt e, hogy a június-júliusi tikettet egyben kaptuk meg :)), és két hétig nem csurogtak a bitek a netvezetékemből. Ellenben tőlem igen szapora bocsánatkérések közepette azzal köszönt el az operátor, hogy fél óra múlva újból része lehetek a hálózatnak.

Matya (2008.9.1 18:32)

Hát, sok sikert pajti!

sörs&E-my&Laccí&Syasya&Schimán (2008.9.2 11:26)

Wí visju ö hepi börszdéj, wíí visjúú ö hepi börszdéj, ö heppi börszdéj, end ö.... hurka in jor féjsz!

Jimmi (2008.9.2 11:51)

Köszi, srácok! :)

sörs (2008.9.5 10:17)

termelői áron, bíccs. :)

Taki bácsi (2008.9.8 10:27)

Amikor ide költöztünk a Regős utcába, még 10 évet kellett várni egy telefonvonalra. A taximra pedig még többet vártam a Merkúrban. Jobb lenne ha a fiatalok inkább kirándulni vagy focizni mennének .

Vágásy Feri (2008.9.8 10:28)

Feltétlenül szükségem van az internetre. Egész hétvégén dolgoztam, hogy kész legyenek a nyomdai munkáim, és most nem tudom időben leadni őket. Ki fizeti meg a káromat.

Oszkár (2008.9.8 10:30)

Engem nem érint ha nem működik az a fránya számítógép, csak a gramofonom el ne romoljon, amikor egy gyönyörű opera áriát szeretnék hallgatni.

Etus (2008.9.8 10:32)

Julcsi elrohant egy kávézóba a laptopjával, mert itthonról nem tud csetelni vagy micsodálni a barátjával. Amikor én fiatal voltam állandóan a postást lestem, hogy hoz-e levelet az udvarlóimtól.

Dr. Magenheim (2008.9.8 10:34)

Szerencsére nálunk a mentőközpontban ilyen nem fordulhat elő, mert többszörösen be vagyunk biztosítva. A betegek nem várhatnak egy ostoba számítógép miatt. Viszont kaptunk valami navigációs rendszert a mentőautókba, remélem, hogy a legeldugottabb címre is azonnal odatalálunk.

Új hozzászólás