blog

A világ vége, II. rész: A szatyor

2009. április 21.

Kevesen tudják, hogy a Föld kataklizmikus pusztulását mindössze két ló, egy könnyűbúvár és egy kuglóf élték túl. Mikor a Második Lovat beterelték abba a karámba, ahol újdonsült gazdája tervei szerint élete hátralevő részének egy jelentős hányadát kell majd töltenie, ő körülnézett, és meglátta az Első Lovat. A történet szempontjából lényegtelen részlet, de ez a pillanat egybeesett azzal, mikor a Holzmüllerstrasse újságosbódéja előtt a Szatyor kicsúszott Frau Schwarzwaldklinik kezéből.

Mindig figyeljünk arra, hogy a Föld erőforrásaival takarékosan bánjunk. A Szatyor a földön hevert egy ideig, és ha Frau Schwarzwaldklinik lehajolt volna érte, világunk pusztulását ugyancsak megakadályozhatta volna. De nem tette. Helyette kért egy másik, sokkal kevésbé virgonc szatyorpéldányt az újságárustól, és abba a tette a megvásárolt sajtóterméket, melynek címlapjáról sokmindent megtudhat az egyszeri olvasó. Az egyik cikk például arról a nagyon híres énekesnőről szólt, akit állítólag tegnap gyalog láttak felmenni egy lépcsőn. Egy másik írás szerint „felfalta lábait a hűtőben rekedt kisfiú”, ezen kívül szenteltek néhány sort egy állítólagos pingvinnek, akinek kvantummechanikai kutatásai minden bizonnyal korszakalkotók. Ugyancsak megtudhatjuk az újságból, hogy Overdose egyesek szerint szabálytalan diffúzorral nyert, valamint a címlapon erdős háttér előtt egy félmeztelen nőt ábrázoló kép is látható, akit Jutkának hívnak, és csak ruha nélkül hajlandó kirándulni. Frau Schwarzwaldklinik ezeket fontosnak tartotta, ezért kifizette a Täglicher Schmutz példányának ellenértékét, majd távozott.

A Szatyor csalódottan feküdt a betonon egy darabig. Utána úgy döntött, szelek hátán útnak ered céltalanná vált életével. A kezdeti gyámoltalan szárnypróbálgatások után meglovagolt egy nagyobb fuvallatot, és körkörös tánccal egyre magasabbra emelkedett.

Mindeközben Joseph Biedermeyer újabb gázfröccsöt adott. Veszélyes szokása volt, hogy zenét hallgatott motorozás közben. Egy-egy lendületesebb muzsikánál Rambónak képzelte magát, ilyenkor teljesen felelőtlenül vezetett. A Szatyor pont egy kereszteződés előtt ragadt a sisakja elé. Mivel ő hirtelen semmit sem látott ettől, elütötte Dr. Helmut Packungsbeilagent, egy kvatummechanikai kutatóintézet vezetőjét, aki a helyszínen életét vesztette.

„Nem lesz kár értük”, gondolta a Szatyor, és a déli szél áramlatain gyors piruettekkel a kifakult háztetők kéményei fölé röppent.

tsw (2009.4.21 23:40)

egyszerűen zseniális.

tmt (2009.4.22 13:28)

Zsír :) Bár az első bekezdést értelmeznem kellett, hogy most már elpusztult a világ, avagy kicsoda Frau Schwarzwaldklinik, esetleg könnyűbúvár? De aztán rájöttem :)

Jimmi (2009.4.22 14:26)

tmt: Hm, valóban, nem lett túl egyértelmű...

Kac (2009.4.23 12:40)

Értem kár:/

borsi (2009.5.15 16:36)

lesz-e folytatás? :)

sphinx (2009.5.22 12:13)

Ebből bestseller is lehetne.:D

Jimmi (2009.6.1 14:21)

borsi: lesz folytatás. :)

borsi (2011.12.14 20:53)

http://wulffmorgenthaler.com/2011/11/16/
rögtön eszembe jutott :)

na most már tényleg tanulnom kell, ennyi időt nem lehet elbaszni se.

dávid (2011.12.14 21:04)

tiszta douglas adams. ügyes.

Új hozzászólás

Követési távolság

2009. április 8.

Ez itt Sándor. Sándornak seprűje van. Sándornak és a seprűjének a feladata az, hogy déltől háromig felsöpörje a betonjárdát a kisbolttól a templomig.

Sándor mögött három méterrel látható Tibor. Tibornak mappája van, amelybe jegyzetel. Tibor Sándor vezetője, azt ellenőrzi, hogy Sándor megfelelően söpri-e fel a betonjárdát a kisbolt és a templom között déltől háromig. A söprés minőségéről nap végén beszámolót ad le a munkaügyi hivatalban. Tibor a követési távolságot mindvégig betartja.

pohar (2009.4.8 23:55)

Tibor felügyelőjét ki felügyeli?

Jimmi (2009.4.9 11:11)

pohar: Tibor vezetője Balázs. Balázs vezetője Imre.

tsw (2009.4.9 17:37)

Csak pontosan, szervezetten. Szervezés kérdése az egész. Ha szervezés nincs, semmi nincs.

A kör végén Sándor ellenőriz mindenkit, mert kiderül, hogy ő az álruhás Mátyás király.

Amúgy erős az érzésem, hogy ez a Sándor az a bizonyos Sándor, akit mindannyian ismerünk. De majd jól meg leszek cáfolva.

Jimmi (2009.4.21 21:54)

tsw: Nem, ez nem Az A Sándor, hanem egy teljesen általános Sándor. De a felvetés több mint jogos.

Új hozzászólás