blog

Tegnap

2009. szeptember 12.

Bodnár F. Dániel bement egy svéd bútorüzletbe, és vásárolt egy BJÖRN típusú, lapra szerelhető tegnapot. Hazavitte másfél szobás, távfűtéses lakásának nappalijába, és a mellékelt csavarkulcs segítségével összeszerelte. Ezután bocsánatot kért tegnap attól az embertől, akinek a lábára lépett az áruház mozgólépcsőjénél. Bepótolta egy barátja kutyájának megetetését is, akit az illető külföldi útjának okán egy hétig Dánielre bízott. Ezután meglátogatta beteg nagymamáját, akit ma reggel holtan találtak lakásán.

Bodnár F. Dániel ezután szétszedte a BJÖRN típusú, lapra szerelhető tegnapot, visszatette dobozába, majd levitte a lakáshoz tartozó, kis méretűnek mondható pincehelyiségbe.

pohar (2009.9.12 19:35)

igen, néha jó lenne kijavítani a tegnapot.

Dánielnek ajánlanám a VEJNEMÖJNEN típusú szemmértéket is.

Jimmi (2009.9.14 20:08)

pohár :)

borsi (2009.9.16 15:47)

dont worry. you will be BJORN again...

tevecsipa (2009.9.18 01:07)

"Björn Gudhlef-et aki feltalálta volna a lapra szerelhető tegnapot, még gyerekkorában megerőszakolta 2 ügynökünk.Az egyik fehér köpenyes szemüveges fizikus, a másik lapszabász álcát használt.Björn most halász, aki szereti a hokit.A tér-idő kontinum tudomásunk szerint sértetlen.Mellesleg ez is olyan fantazmagória, ami sosem történt meg."

/TIME POLICE/

borsi (2009.9.27 20:07)

most tényleg jó lenne egy lapraszerelhető tegnap.

saskorpa (2009.10.1 22:14)

Björn apja, Gudmund Hörn-Stefansen ánusszal kifelé született és sikítva ette a tésztát.

Kac (2009.10.3 21:32)

Lapraszerelhető múlt századvég nincs? Asszem akkor kezdődtek a bajok...

Új hozzászólás

Méltatlanul elfeledett ősmagyar fegyverek

2009. szeptember 1.

[kép]
1. ábra: rönyeg

A rönyeg egy közepes husáng végére szaggatott vonallal felerősített gumipingvin. Eleink a honfoglalás idején kolbászzsírral bekent ludakra vadásztak vele.


[kép]
2. ábra: tübecni

A tübecni egy bitumenbe mártott ponty. Mecsek-környéki tájakon használatos változata a pimpós tübecni, ennek használata jóval nagyobb szakértelmet kíván, de a pimpó miatt egyúttal hatékonyabb fegyver is.


[kép]
3. ábra: momóka

A momóka használata rákot okoz, ami nagyon finom csemege.


[kép]
4. ábra: bibere

A bibere az Etelközi nomád vidékeken használatos fegyvernem volt. Alakja mikrohullámú sütőre emlékeztet, melynek ajtónyitó gombjával akár 40-50 méterre is ki lehetett lőni a nyereg alatt puhított nátrium-glutamátot.

Lóci (2009.9.1 10:11)

There is no ajtónyitó gomb.

pohar (2009.9.2 11:12)

Hát akkor Boldog születésnapot!

aron (2009.9.2 13:31)

Ez a népmese tegnap jutott eszembe:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyfi. Ez a királyfi épp az Örs vezér téri aluljárón kelt által egy kétliteres kólával a kezében, amikor elé állt a gonosz boszorkány, és azt mondta neki:
- Hallod-e te királyfi, vegyél tőlem Fedél Néklült!
- Nem veszek biz én. - válaszolta a királyfi.
- Akkor legalább adj egy keveset a kóládból. - kérlelte a boszorka. A királyfi már majdnem le is csavarta a kupakot, amikor eszébe jutott, hogy hátha TBC-s a boszorkány, vagy valami más fertőző betegsége van, így hát mégsem adott neki a kólából.
- Úgy?! Rosszul bántál velem, ezért békává változtatlak! - rikoltotta a boszorkány
- Nem, én változtatlak békává, mert te meg rohadtul kicsinyes vagy! - felelte a királyfi.
Avval kölcsönösen békává változtatták egymást és eléggé boldogtalanul éltek, amíg meg nem haltak - mivel az Örs vezér téri aluljáró nem a legkellemesebb környezet békák számára.
Hogy a kólával mi lett, azt senki sem tudja. Valószínűleg a királyfi elejtette, miközben békává változott, ezért ha valaki megtalálja, nem tanácsos kinyitni, mert le fog fröcskölni, mivel felrázódott...

Jimmi (2009.9.2 23:05)

Lóci: de a többi ugye stimmel? :)
pohar: köszi!
aron: ez jópofa. :)

Új hozzászólás