blog

A vasúti sínek előtt mindig körül kell nézni!

2011. január 10.

Némiképp szerencsétlen véletlennek mondható, hogy Haavard Björn Tőgy volt az egyetlen norvég asztalos, akinek a családneve magyarul is értelmes szó. Bár féltestvére, Lars Gunnar $_GET('sessionID') szintúgy kihívásokkal nézett szembe, ez a történet nem róla szól.

Mikor a Norvég Asztalos Iparkamara úgy döntött, hogy a méltatlanul feledésbe merült (ám nem kevésbé dicső) norvég-magyar barátságot felelevenítendő közös konferenciát tartanak a Magyar Faipari Szövetséggel, Haavard Björn Tőgyet kérték fel a sajóbercegi kultúrházban megtartott esemény fővédnökének. Erre azonban egyetlen magyar asztalos sem jött el, minek oka talán az lehet, hogy kétségbe vonták a meghívók eredetiségét. (”Tőőgy? TŐŐŐŐGY??”) A távolmaradottak utólag a „Fordjból nem lehet széklábat faragni” ősi inuit eszkimó mondással vonták kétségbe a norvég asztalosszakma létjogosultságát.

Haavard Björn Tőgy az így felszabadult időt helyi szórakozási lehetőségégek kiaknázásával próbálta meg hasznossá tenni. Ezek a lehetőségek főképp a Sánta Kombájn italozó meglátogatásában merültek ki, ahol hasznos tőke- és részvénypiaci tippeket kapott. (”Ne vegyé' otépét, me' szar. Lajtós Magdi is vett. Szar is vót.”) Ezután megtekintette Krákenölő Kulifángos Ágoston fából készült lovasszobrát, amely a helyi mesterek keze munkáját dicséri. Végül beszédbe elegyedett idősb Pornyai Árpád cserzőmesterrel, aki norvégiai útjáról mesélt neki. Megemlítette, hogy „sok halott van Oslóban”, de Haavard Björn Tőgy nem értette a szóviccet.

„Összességében kijelenthetjük, hogy a norvég-magyar barátság továbbra is erős, de nagy út áll előttünk, hogy ismét régi fényében tündököljön”, állapította meg végül, majd visszatért szülőhazájába, ahol elütötte a vonat, mert a vasúti sínek előtt nem nézett körül.

Hanák Dávid (2011.1.11 09:47)

Ez a Lars gyerek nem távoli rokona véletlenül a kis Bobbynak (http://xkcd.com/327/)?

Jimmi (2011.1.11 11:11)

Gyerekkorukban együtt játszottak dömperest a szerverszobában.

Jimmi (2011.1.11 11:11)

Na, mekkora vérprofi timestamp? :)

zati (2011.1.11 15:24)

Jimmi: ez bámulatos. Még a számjegyek átlaga is 1!

zati (2011.1.11 15:24)

De egyébként maga az írás is kiváló. :)

_v_ (2011.1.11 15:30)

kérek szépen egy globális like gombot. nem akarom egyesével az összes írást lájkolni. vagy az jobb lenne, jimmi? nagyobb reklám az oldalnak? :D

tsw (2011.1.14 23:19)

A tőgy nem válik Nicole Kidmanné.

aron (2011.1.25 22:59)

Lars Gunnar $_GET('sessionID') :D :D :D
Már el is felejtettem, hogy van ez a blog, és csak az index, meg a Nikol Kidman juttatta eszembe.
(És nagyon nem várom a pillanatot, amikor a gyerekkori szerelmem férjhez megy.)

Új hozzászólás